Historie

Historie van Breugem uit Zaandijk

Brouwer Patrick Breugem

Breugem is geen verzonnen naam, met een Belgische klank, maar gewoon de naam van de man achter het bier. Patrick was al brouwer in de voormalige brouwerij in Zaandam en brouwt dus nu zijn eigen bier in Zaandijk. Hij heeft eerder gewerkt in Brouwerij de Prael en was brouwmeester bij De 7 Deugden in Amsterdam. Zijn passie voor bieren is ongekend en het liefst schenkt hij trots zijn bieren zelf tijdens diverse festivals. Samen met Zaans-Canadese bierkenner Derek Walsh werkt hij zijn portfolio uit waarbij diverse uithoeken van het bierspectrum worden verkend. Maar de basis blijft het verder optimaliseren van de klassiekers zoals de prijswinnaars het Zoentje en de befaamde Tripel.

Brouwerij Hoop in Zaandijk

In historisch Zaandijk verrees in 2016 een nieuwe brouwerij, genaamd Brouwerij Hoop. Gelegen onder de rook van de Zaanse Schans, de favoriete bestemming van ruim twee miljoen toeristen, werkt de brouwerij met een nagelnieuwe Duitse Caspary machine. Breugem is daar één van de twee gebrouwen 'huisbieren'. Bij de brouwerij is een restaurant met proeflokaal gevestigd met de Breugem bieren op de tap. Ook is er een heuse bierwinkel. Op afspraak zijn er proeverijen en tours door de brouwerij. Door de aanwezigheid van ruim driehonderd zonnepanelen opereert de brouwerij nagenoeg energieneutraal en heeft een capaciteit van acht- tot tienduizend hectoliter. De brouwerij is zeven dagen in te week te bezoeken op afspraak.

De rest van het team

Brouwen is de kern maar dit kan alleen goed gedijen in een strakke organisatie. Brouwerij Breugem heeft een team van mensen die ook op gebieden als logistiek & marketing, boekhouding etc professioneel opereert. We hebben de zaken voor elkaar om lekker door te groeien en bierminnend Nederland van mooie bieren te voorzien.

© brouwerijbreugem 2019 - SMIT. Digitaal vakmanschap