Winkelwagen (0)
Nederlands nl
  • English en
  • Nederlands nl


Saense Tripel - Kaasfondue

Saense Tripel - Kaasfondue

Ingrediënten voor 4 personen

200 gram champignons
80 gram boter
80 gram bloem
120 gram Breugem Tripel
150 gram jong belegen kaas
100 gram vacherin
100 gram gruyère
zout en peper
Dippers: Stokbrood, bloemkool, broccoli, wortel, komkommer, paprika, ui, bleekselderij, kerstomaatjes en gekookte krieltjes.
In de zomer kun je ook ananas, aardbei en appel erbij doen.

* dit recept is bedacht en gemaakt door Arvid Bergström, Biersommelier én Foodpairing specialist

Bereidingstijd 20 minuten 

Bereidingswijze

Breek de steel uit de champignons. En leg ze 5 minuten in de oven die je op op 160 graden Celsius zet. Maak een roux door de boter te laten smelten in een pan en voeg daar de bloem bij. Roeren met garde tot gladmengsel. Voeg daarna beetje voor beetje het bier toe, zet het vuur laag! Anders wordt de smaak te bitter.

Roer het tot gladde saus zonder het te laten koken. Voeg nu steeds een beetje de drie kazen toe en roer tot het gesmolten is. Is het te dik, dan kun je nog wat bier toevoegen. Breng het op smaak met zout en peper.

Serveren met stokbrood, bloemkool, broccoli, wortel, komkommer, paprika, ui, bleekselderij, kerstomaatjes en gekookte krieltjes. En in de zomer ook de ananas, aardbei en appel erbij doen.