20ste Meibock Festival @ Breugem Meeting Point - Tickets >>

Double IPA - Taco’s met kip, ananas en gevulde tomaten

Breugem Double IPA - Taco’s met kip, ananas en gevulde tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

8 tomaten
250 gram half-om-half gehakt
chilipoeder
1 avocado
4 Jalapeño peper
Roomkaas
1 plakje cheddar kaas
350 gram kippendijfillet
paprikapoeder
komijn poeder
knoflookpoeder
½ rode ui
peper en zout
1 el azijn
½ el rietsuiker
1 blikje mais
1 blikje ananas
8 taco schelpen
1 kleine rode ui
1 limoen
Roomboter
Verse koriander
Salsa als optie

* dit recept is bedacht en gemaakt door Arvid Bergström, Biersommelier én Foodpairing specialist

Bereidingstijd 30 minuten 

Bereidingswijze 

Snijd de kap van de tomaten af. En hol de tomaten uit met een lepeltje. Doe een klont roomboter in een koekenpan en bak het gehakt met peper en zout en chilipoeder. Vul de tomaten met het gehakt en zet ze in een oven op 150 graden Celsius voor ongeveer 15 minuten. 

Snijd de avocado open en verwijder de pit en de schil. Prak het fijn en voeg peper, zout en een beetje paprikapoeder toe. Snijd de jalapeno peper open en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met roomkaas en leg er een deel van het plakje cheddar kaas op. Zet ze in de oven bij de tomaten voor nog ongeveer 10 minuten. 

Snijd de kippendijfilet in kleine blokjes en kruid met de kruiden (de poeders van paprika, komijn, knoflook, korianderzaad, zout en peper). Snipper de ui en fruit een paar minuten in een beetje roomboter. Voeg de kip toe en bak 8 minuten mee tot hij gaar is. Voeg op het einde van het bakken 1 eetlepel azijn en een 1⁄2 eetlepel rietsuiker toe. 

Maak het blikje ananas en het blikje mais open. Laat ze beide uitlekken. Smelt wat roomboter in een koekenpan en voeg de mais toe. Voeg ook wat zout toe en zet het vuur direct uit. 

Vul de taco's met de gebakken gekruide kip. Snijd de limoen in een paar partjes en serveer die er, indien gewenst, bij. Leg de gevulde tomaten en de jalapeno pepers erbij. Garneer het met de avocado en een paar blaadje koriander. 

Het fruitige uit de Breugem Double IPA past erg goed bij de ananas. De kip mag flink wat kruiden hebben en het gehakt moet wat vettig zijn, zodat het mooi snijd met de alcohol uit het bier. 

Eet smakelijk!  


Deel dit bericht