Asian White - Kruidige Pure Chocolade Bavarois

Ingrediënten voor één pudding (8 personen)

3 blaadjes gelatine
1/2 liter slagroom
20 gram suiker
150 gram pure chocolade van 55-60% cacao
10 gram boter

1 gram kruidnagelpoeder
5 gram kaneel
10 gram cacaopoeder
50 ml Asian White

1 sinaasappel
30 gram witte chocolade

 * dit recept is bedacht en gemaakt door Arvid Bergström, Biersommelier én Foodpairing specialist

Bereidingstijd 10 minuten en 2 uur koelen

Bereidingswijze 
Week de blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten in koud bier. Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Breek de chocolade en doe de stukjes in een kom. Zet deze kom op een pan met een beetje water op een laag vuur. We gaan de chocolade au bain-marie smelten. Voeg de boter toe en verwarm dit nu langzaam. Roer tot de chocolade gesmolten is. Strooi de kruidnagelpoeder (1 gram is een heel klein beetje), kaneel en de cacao erover. Voeg beetje bij beetje de 50 ml bier toe en roer tot er een vloeibare massa ontstaat.

Pak nu de gelatine blaadjes en roer ze door de warme chocolademassa. Spatel en schep nu vervolgens de slagroom er rustig doorheen. Vul er een puddingvorm of vormpjes mee. Laat de vormpjes in de koelkast afkoelen en opstijven.

Serveertip
Stort de pudding op een bord, bestrooi het vervolgens met wat geraspte chocolade. Rasp er een heel klein beetje sinaasappelschil over. Het bittere van de van schil geef een extra kick aan het bier en dat is erg lekker. Proost!