Bieren

De Saense Bieren van Brouwerij Breugem

Breugem wordt gebrouwen in Brouwerij HOOP te Zaandijk.

De kwaliteit uit Zaandijk proef je met iedere, volle slok van een flesje Breugem bier. Wij maken speciaalbier met volledige toewijding en passie op basis van goed doordachte recepten. Ben jij een echte fijnproever? We creëren tevens een heerlijke, passende bier voor de seizoenen. Voor de liefhebbers brengen we af en toe Limited Editions uit en vers van de pers: Patrick brouwt tweemaandelijks op de ketel in Lab-44 10 HL vers bier. Dit bier is in beperkte oplage verkrijgbaar bij geselecteerde horecagelegenheden als Lab-44 en indien het op fles wordt afgevuld; bij de betere slijterij. Elke keer wat nieuws, gegarandeerd exclusief en vers! Als 1e experiment hadden we de Ekuanot Blond en als 2e project stond Heet & Stout, een volle stout met pepers, op het program. Hou onze facebookpagina in de gaten voor het actuele aanbod.

Session Blond

Onze BLOND is in een nieuw, fris jasje gestoken! Door toevoeging van Ekuanot hop is een frisdroog bier ontstaan met de geur van meloen en limoen en een fris-fruitige afdronk.

Mout: Pils, Munich en Zuur
Hop: Perle, Lublin en Tettnang 
Bitterheid: 22 EBU 

Alcoholpercentage: 4,5%

Saens Zoentje

Uniek in naam en in smaak: Het Zoentje. Ons vlaggenschip, en al jaren een begrip onder de Breugem drinkers, is een goudamberkleurig bier. Het is frisser dan een lentebock en minder bitter dan een IPA. Door het gebruik van Duitse, Amerikaanse en Nieuw-Zeelandse hopvariëteiten springt er letterlijk een perzik- en citrusfruitachtig karakter uit je glas. 

Mout: Pils, Munich en Carahell 
Hop: Magnum, Citra en Wakatu 
Bitterheid: 25 EBU 

Alcoholpercentage: 6,2%

 

Bekijk in webshop

Saense Tripel

Zit vol met aroma's van kruiden uit de gist en heeft een fris citrusachtig karakter uit een mengsel van Amerikaanse en Duitse hopsoorten. Een intense en complexe Nederlandse tripel die toch makkelijk drinkt. 

Derde prijs lekkerste Tripel, Bierfestival Groningen 2016

Mout: Pils en CaraPils 
Hop: Hallertau Tradition, Lublin, Centennial en Citra. 
Divers: Gerstevlokken en kandijsuiker 
Bitterheid: 32 EBU 

Alcoholpercentage: 8,3% 

 

Bekijk in webshop

Saense IPA

Een goed doordrinkbare IPA met een fruitig en complex Amerikaans-Pacific hopkarakter. Brons in de categorie ‘Pale & Amber Ale : Pacific IPA’., Brussels Beer Challenge 2017.  

bbc2017-bronze-medal

Mout: Pale ale, Pils en Cara 120 
Hop: Centennial, Citra, Cascade en Pacifica 
Bitterheid: 45 EBU 

Alcoholpercentrage: 6,2%

Bekijk in webshop

Saens Wit

Patrick droomde van een wit bier waar je vrolijk van wordt. Een bier waarmee je lekker op een terras in het zonnetje zit en denkt 'mag ik er nog eentje'.

Mout: Pils, Tarwe, Zuur en Tarwevlokken
Hop: Cascade
Divers: Zoethoutwortel
Bitterheid: 9 EBU

Alcoholpercentage: 4,3%

Asian White

Fris en zomers tarwerijstbier met vers geraspte Galanga wortel en Djeroek Poeroet. Strak van smaak, licht van alcohol en met een kenmerkend peper- en citruskarakter.

Zilver in de categorie ‘White Beer with extra ingredients, Beer with spices’, Kraft Roku 2017

Kraft Roku 2017


Mout: Tarwe, Pils, Zuur en Rijstvlokken
Hop: Cascade
Divers: Laos wortel en Djeroek Poeroet
Bitterheid: 16 EBU

Alcoholpercentage: 4,6%

 

 

Bekijk in webshop

Saense Quadrupel

Een kruidig bier met een volle smaak, evenwichtige hopbitterheid en tonen van karamel en kandij. 

Mout: Pils, Munich, Cara 120 en Zwart
Hop: Northern Brewer en Hallertauer Mittelfruh.
Divers: Rietsuiker, donkere kandijsuiker en Garam Masala
Bitterheid: 28 EBU

Alcoholpercentage: 9,5%

 

Kracht Hout

Een krachtige quadrupel met Palo Santo hout. Patrick Breugem en Derek Walsh zijn de uitdaging aangegaan om bij dit bier deze unieke houtsoort toe te voegen. Een prijswinnend bier is het resultaat! Goud in de categorie ‘Innovatie Speciaal, Houtgelagerd’, Dutch Beer Challenge 2017 
DBCgold 2017

Mout: Pils, Munich, Cara 120 en Zwart
Hop: Northern Brewer en Hallertauer Mittelfruh.
Divers: Rietsuiker, donkere kandijsuiker, Garam Masala en Palo Santo houttinctuur
Bitterheid: 28 EBU

Alcoholpercentage: 9,5%

Bekijk in webshop

Heet & Stout

Brouwer Patrick Breugem vroeg de mannen van Zaanse Sambal of zij een idee hadden met peper in bier. Nou, dat was niet tegen dovemansoren gezegd.. het resultaat mag er zijn! De Stout is eerst als kleine batch gebrouwen maar na het winnen van goud op de Dutch Beer Challenge 2018 hebben we er maar wat meer van gebrouwen ;-)

Goud

Mout: Maris Otter Pale Ale, Brown, Black, Crystal
Hop: Willamette, Marynka
Gist: Lallemand London                                                                                                                                                                                                                                                         Divers: tinctuur obv wodka 50% met gerookte pepers, Habanero, Naga Jolokia en rode chili
Bitterheid: 42 EBU

Alcoholpercentage: 8%

Seizoensbieren en limited editions

Gepassioneerde brouwers moeten vaak afgeremd worden bij de ontwikkeling van nieuwe bieren. Maar als ze los gaan, komt er vaak iets moois uit: limited editions.

Breugem heeft als Limited Editions Double IPA & Dark IPA en de seizoensbieren zijn de bockbieren in het voor- en najaar: Lente Kus en Saense Bock. 

 

Lente Kus

Een kopergeelkleurige, frisse ondergistende bock. Dartel van smaak en prettig doordrinkbaar. Een traditionele lentebock met een zacht aroma.

Mout: Munich, Pilsner, Cara Pils en Zuur
Hop: Hallertau Magnum, Saphir en Perle
Bitterheid: 26 EBU

Alcoholpercentage: 7,3%

Saense Bock

Elegante roodbruine traditoneel ondergistende bock. Lichtmoutig, een kruidig karakter en mooi in balans. Het gebruik van Duitse hopsoorten zorgt voor een delicate smaak. Een bock perfect voor bij kouder wordende dagen. Goud in de categorie ‘Lager: German-Style Dunkel Bock/Doppelbock’, Brussels Beer Challenge 2017

BBC 2017 goud


Mout: Munich, Pils, Melanoiden, Tarwe, CaraMunich 120, Special B en Carafa
Hop: Hall Tradition, Hall Hersbrucker en Perle
Bitterheid 29 EBU

Alcoholpercentage: 7,2%

Dark IPA

Een experiment van Patrick Breugem en Derek Walsh resulteerde in een strakke donkere IPA met de geur en smaak van mandarijnen en versgezette koffie. Durf jij ‘m aan?


Mout: Pale Ale, Cara 120, Brown, Carafa Spec., Zuur en CaraHell
Hop: Centennial, Citra en Dry Hopping met Sorachi Ace
Bitterheid 45 EBU

Alcoholpercentage: 6,8%

Double IPA

Onze hoppigste biersoort. In dit goud-amber bier proef je de Amerikaanse hopbitter met tonen van limoen en dille uit Sorachi Ace en Cascade dry-hop. Een complex, krachtig en toch evenwichtig bier.

Mout: Pils, Pale ale en CaraPils
Hop: Centennial, Citra, Sorachi Ace en Cascade
Divers: Dextrose
Bitterheid: 59 EBU

Alcoholpercentage: 7,9%

© brouwerijbreugem 2018 - Website door Pieter Smit Media