Succes

→ Winkelwagen bijgewerkt

Info

→ Winkelwagen bijgewerkt

Succes

E-mail verzonden!

Fout

E-mail niet verzonden!

Fout

Code is incorrect!

Fout

U bent iets vergeten!

Fout

Artikel niet meer op voorraad!

Fout

Succes

Succes

Fout

De heerlijkste gerechten bij ons bier!

Heerlijke gerechten onder het genot van een biertje.

Elke maand een nieuw recept met telkens een ander Breugem bier van biersommelier Arvid Bergström!

Bieren

saens zoentje

Taco’s met kip en ananas, gevulde tomaten

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

8 tomaten
250 gram half-om-half gehakt
chilipoeder
1 avocado
4 Jalapeño peper
Roomkaas
1 plakje cheddar kaas
350 gram kippendijfillet
paprikapoeder
komijn poeder
knoflookpoeder
½ rode ui
peper en zout
1 el azijn
½ el rietsuiker
1 blikje mais
1 blikje ananas
8 taco schelpen
1 kleine rode ui
1 limoen
Roomboter
Verse koriander
Salsa als optie

Bereidingswijze


Snijd de kap van de tomaten af. En hol de tomaten uit met een lepeltje. Doe een klont roomboter in een koekenpan en bak het gehakt met peper en zout en chilipoeder. Vul de tomaten met het gehakt en zet ze in een oven op 150 graden Celsius voor ongeveer 15 minuten.

Snijd de avocado open en verwijder de pit en de schil. Prak het fijn en voeg peper, zout en een beetje paprikapoeder toe. Snijd de jalapeno peper open en verwijder de zaadlijsten. Vul ze met roomkaas en leg er een deel van het plakje cheddar kaas op. Zet ze in de oven bij de tomaten voor nog ongeveer 10 minuten.

Snijd de kippendijfilet in kleine blokjes en kruid met de kruiden (de poeders van paprika, komijn, knoflook, korianderzaad, zout en peper). Snipper de ui en fruit een paar minuten in een beetje roomboter. Voeg de kip toe en bak 8 minuten mee tot hij gaar is. Voeg op het einde van het bakken 1 eetlepel azijn en een 1⁄2 eetlepel rietsuiker toe.

Maak het blikje ananas en het blikje mais open. Laat ze beide uitlekken. Smelt wat roomboter in een koekenpan en voeg de mais toe. Voeg ook wat zout toe en zet het vuur direct uit.

Vul de taco's met de gebakken gekruide kip. Snijd de limoen in een paar partjes en serveer die er, indien gewenst, bij. Leg de gevulde tomaten en de jalapeno pepers erbij. Garneer het met de avocado en een paar blaadje koriander.

Het fruitige uit de Breugem Double IPA past erg goed bij de ananas. De kip mag flink wat kruiden hebben en het gehakt moet wat vettig zijn, zodat het mooi snijd met de alcohol uit het bier.

Eet smakelijk!


saens zoentje

Breugem Saens Zoentje - Parelhoen

Bereidingstijd 45-60 Minuten

Ingrediënten voor 4 Personen

Parelhoen van ongeveer 1000 gram
Peper en zout
150 gram plakjes ontbijtspek om de parelhoen te omwikkelen (barderen)
1 blaadje laurier
70 gram boter
4 sjalotjes
1 dl slagroom
1 glas Breugem Zoentje 


600 gram Charlotte aardappelen
500 gram winterpeen

200 gram champignons
3 gram kaneel
1 gram gemalen kruidnagel
3 gram venkelzaad
20 ml ketjap manis
20 ml witte natuurazijn
20 ml Breugem Saens Zoentje

Bereidingswijze
Leg de parelhoen op je snijplank en vouw haar open. Strooi aan de binnenkant een klein beetje zout en peper en doe er het blaadje laurier erbij. Leg het ontbijtspek over de borst en bind dit met een touwtje om de parelhoen. Smelt 40 gram boter in een pan en braad hierin de parelhoen met de ontbijtspek rondom bruin. Maak de sjalotjes schoon, hak ze fijn en doe ze bij het vlees in de pan. Doe de deksel op de pan en laat het nog 40 minuten zachtjes pruttelen.

Maak de champignons schoon, snijd ze in kwartjes en bak ze in de rest van de boter. Meng de ketjap, witte natuurazijn en de 20 ml Saens Zoentje. Strooi daarna de kaneel, kruidnagel en venkelzaad er bij. Meng de champignons met de marinade. Laat het 20 minuten staan. Snij de wortel in lange, dunne repen.Snijd de Charlotte aardappelen in stukjes, maar laat de schil zitten. Kook de aardappels gaar in licht gezouten water. Voeg 5 minuten voor het einde de gesneden wortel toe.

Leg de parelhoen op een schaal. Maak van het braadvocht een saus met wat slagroom. Laat de saus nog even zacht inkoken en schenk hem over de parelhoen. Leg de champignons naast de parelhoen in de schaal. Zet de parelhoen 10 minuten voor het eten in een voorwarmde oven van 160 graden Celsius.

Serveer de parelhoen met de aardappels, wortel en champignons. Serveer er een heerlijk glas Saens Zoentje bij.


saens zoentje

Breugem IPA - Salade met dorade, sinaasappel en tomaat

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

1 el mayonaise
½ el balsamico azijn
1 el olijfolie
1 el Breugem IPA

500 gram veldsla

2 sinaasappels
Beetje kaneel

1 Dorade filet van ongeveer 350 gram
25 gram roomboter
2 tomaten
zout en peper
2 el pijnboompitten


600 gram Charlotte aardappelen
500 gram winterpeen

200 gram champignons
3 gram kaneel
1 gram gemalen kruidnagel
3 gram venkelzaad
20 ml ketjap manis
20 ml witte natuurazijn
20 ml Breugem Saense IPA

Bereidingswijze
Klop de mayonaise, balsamicoazijn, olijfolie en de 1 el Breugem IPA tot een mooie romige dressing.

Verdeel over vier bordjes de veldsla, sprenkel hierover een beetje van de dressing. Schil de sinaasappel en verwijder ook het buitenste schilletje. Snijd ze nu in dikke plakken. Leg op elk bord twee of drie plakken en strooi hier een klein beetje kaneel.

Gril de Dorade filet in de roomboter gaar. En snijd er mooie mootjes van. Leg ook deze op de veldsla en naast de sinaasappel.

Snijd nu van de tomaat ook dikke plakken en leg deze op de veldsla. Bestrooi deze met een beetje zout en peper. Strooi nu over elke bord een halve el pijnboompitjes.

Het fruitige uit de Breugem IPA past erg goed bij sinaasappel, tomaat en kaneel.

Eet smakelijk!